Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Här är den syn som mötte överlevande från Förintelsen under ” March of the Living” till Auschwitz

Klippet där de antiisraeliska demonstranterna ropar "stoppa folkmordet" mot överlevande från Förintelsen i Auschwitz delades på sociala medier. (Foto: Skärmdump, India Naftali, @indianaftali, Instagram)
På Förintelsens minnesdag visade världen än en gång att det judiska folket står ensamt.

Det är fullständigt absurt, men icke desto mindre har hatet mot världens enda judiska stat och det judiska folket exploderat sedan massakern mot Israel den 7 oktober.

Överlevande utsätts för hat på minnesdagen

Omkring 2 500 överlevande från Förintelsen upplevde även den värsta massakern mot judar sedan Förintelsen, då tre tusen terrorister stormade över gränsen från Hamaskontrollerade Gaza den 7 oktober 2023 och attackerade spädbarn, barn, kvinnor, äldre och män. Massakrerna i Israel den 7 oktober rev upp deras trauma och sorg över alla dem de förlorade under Förintelsen. Nu utsätts de till och med för hat på Förintelsens minnesdag.

79 år efter andra världskrigets slut saknas fortfarande 1 miljon namn på Förintelsens offer. Dr. Alexander Abraham, som leder Hall of Names vid Yad Vashem (Israels Förintelsemuseum), söker efter de förlorade namnen på kyrkogårdar och synagogor, från Hongkong till Monaco, i en kamp mot tiden för att namnge dem som inte längre har en röst så att de inte glöms bort – de var barn, kvinnor, äldre och män.

Demonstranter ropade “stoppa folkmordet” mot överlevande från Förintelsen och massakrer, under ” March of the Living”, då överlevande gick från Auschwitz till Birkenau för några dagar sedan. De överlevande möttes av anti-israeliska demonstrationer nära Auschwitz, skriver Daily Mail.

 

De chockade överlevande möttes av sirener, polsk polis och antiisraeliska demonstranter som skanderade “stoppa folkmordet”.

Enligt ögonvittnen reagerade överlevande från Förintelsen och massakern genom att skandera “Am Israel chai” (det israeliska folket lever).

“Am Israel chai”

Under de senaste 36 åren har flera tusen överlevande och andra deltagit i “March of the Living” och varje år minskar andelen överlevande från Förintelsen i takt med att de avlider. I år deltog även överlevande från massakern mot Israel den 7 oktober. Massakern var den värsta mot judar sedan Förintelsen – Förintelsen är det värsta brottet mot mänskligheten. Målet med Förintelsen var att utplåna det judiska folket och nazisterna var stolta över att dokumentera vad de gjorde mot sina offer.

Under massakrerna i Israel den 7 oktober stormade tre tusen beväpnade terrorister över gränsen från Gaza och attackerade försvarslösa spädbarn, barn, kvinnor, äldre och män. Liksom nazisterna var terroristerna också stolta över att dokumentera, filma och dela med sig av vad de gjorde mot sina offer, inklusive bestialiska mord, massvåldtäkter och nekrolifier. Faktum är att massakern tros vara den bäst dokumenterade massakern i historien.

“Du hör hemma i Auschwitz”

För några dagar sedan filmade en palestinier sig själv i Auschwitz och lade ut klippet på sociala medier I klippet sa mannen: “Du hör hemma här. Det är här du kommer ifrån. Ni lämnade lägren och gettona. Länge leve Palestina».

Som svar på de anti-israeliska demonstrationerna i Auschwitz uttalade sig International March of the Living:

– Idag marscherade vi för att ge en röst åt de sex miljoner offren för nazisternas industriella folkmord på det judiska folket.

– Vi marscherade för överlevande från Förintelsen, överlevande från massakern och deras familjer som fortfarande är kidnappade i Gaza.

– Demonstranterna som visade sitt hat mot Israel och det judiska folket är en kraftfull påminnelse om hur viktigt det är att ge mer utbildning om Förintelsen, fortsätta att arbeta för att se till att Förintelsen inte glöms bort och undervisa om farorna med hat och extremism.

Explosiv antisemitism i Polen

Före Förintelsen bodde det cirka 3,3 miljoner judar i Polen. I dag finns bara några tusen judar kvar, och landet brottas med ökande antisemitism och risken för att Förintelsen glöms bort.

Före massakrerna i Israel den 7 oktober visade en undersökning att över en tredjedel av polackerna är starkt antisemitiska.

Förra veckan greps en man i Polen misstänkt för att ha kastat molotovcocktails mot den enda synagogan i Warszawa som överlevde Förintelsen.

Polens överrabbin Michael Schudrich sade: “Om molotovcocktailen hade träffat 15 centimeter till vänster skulle den ha träffat fönstret och förmodligen hamnat inne i synagogan, där det också finns ett bibliotek.

Hamas är en nazistisk terroristgrupp

På Israels minnesdag för Förintelsen skrev Israels utrikesminister Israel Katz på X:

Hamas är en nazistisk terroristgrupp. Israel har accepterat betydande eftergifter för att få hem gisslan, men Hamas har upprepade gånger avvisat alla gisslanavtal.

– Alla förstår att [Hamasledaren Yahya] Sinwar inte kommer att släppa alla gisslan, oavsett vad vi erbjuder honom. Han tror att världen kommer att kunna pressa Israel att villkorslöst stoppa kriget, att han kommer att kunna fortsätta att kontrollera Gaza – med gisslan som sitt trumfkort i förhandlingsspelet, att han kommer att kunna fortsätta utnötningskriget mot Israel och planera nästa terrorattack mot oss, tillade utrikesminister Katz.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem