Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

På tisdag röstar danska folketinget nej till en palestinsk stat

Den 7 oktober drabbades Israel av den värsta massakern på judar sedan Förintelsen. Sedan dess har världens enda judiska stat attackerats från alla fronter, inklusive raketattacker från flera arabländer och massivt propagandakrig (Foto: Erik Schultz, Nørrebro, 17 juli 2014, flickr)
Vilka partier vill att Danmark ska rösta ja till en palestinsk stat?

Den 22 maj tillkännagav Norge, Irland och Spanien att de ämnade erkänna en palestinsk stat. Hamas tackade Norge, Irland och Spanien för deras stöd i kriget mot Israel.

MIFF skrev att det norska erkännandet innebär att “Norges statsminister Støre vill ge Tempelberget och Västra muren till en muslimsk stat”.

Detta sker tio år efter att den socialdemokratiska-miljöpartistiska svenska regeringen lurades att erkänna en palestinsk stat.

Medan fler länder väntas följa efter, står Danmark fast vid sin politik.

MIFF har skrivit otaliga artiklar om vad som hände under massakrerna i Israel den 7 oktober, som var den värsta mot judar sedan Förintelsen. 3 000 tusen palestinska terrorister stormade över gränsen från Gaza och attackerade försvarslösa spädbarn, barn, kvinnor, äldre och män – som alla var legitima mål oavsett religion, etnicitet och kön.

1 200 människor mördades med obeskrivlig brutalitet, många massvåldtogs, tusentals skadades och 252 kidnappades till Gaza. Varken Röda Korset eller andra internationella organisationer har besökt gisslan, som hålls under omänskliga förhållanden.

Kommer Danmark att stå fast vid att erkännandet av Israels rätt att existera är en förutsättning för en tvåstatslösning? Allt annat kommer att vara en katastrof för regionen och världen.

Danmark står ensam upp för folkrättens krav på en stat

Danmark står ensam i Skandinavien, när både statsministern och utrikesministern har sagt att förutsättningarna för att erkänna en palestinsk stat inte finns just nu. Det gäller inte minst folkrättens krav på nya stater som palestinierna inte uppfyller, liksom deras oförmåga att erkänna Israels rätt att existera.

Enhedslisten (rödgröna), De Radikale, Alternativet och Socialistisk Folkeparti vill ha en omröstning om en palestinsk stat i Folketinget, skriver DR.

De rödgrönas utrikespolitiske talesman säger: “Regeringspartierna kommer också att ha en chans att rösta för när vi röstar nästa vecka. Och jag vill tydligt uppmana regeringen att ändra sin ståndpunkt och följa Norge och de andra europeiska länderna.

En stat måste kontrollera ett territorium

Palestinierna uppfyller inte folkrättens krav för nya stater, konstaterar utrikesministern och säger: “Det beslutet är reserverat för en situation där staten existerar. För att vara en stat måste man ha ett territorium som man har kontroll över och några myndigheter som kan kontrollera det. Och så ser det inte ut just nu.”
Enligt DR kommer det sannolikt inte att bli en majoritet för de rödgrönas, De Radikales, Alternativets och Socialistisk Folkepartis förslag.

Här kan du läsa partiernas argument för varför Danmark ska erkänna en palestinsk stat, utan att de uppfyller folkrättens krav för nya stater, utan en tvåstatslösning eller erkännande av Israels rätt att existera.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem