Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Mohammad Kabiya: – I vilken apartheidstat kan en muslimsk beduin bli strategisk rådgivare till premiärministern?

Mohammad Kabiya är en israelisk-muslimsk beduin från beduinbyn Kabiya. Han har varit volontär i IDF:s sök- och räddningsteam och strategisk rådgivare till premiärminister Benjamin Netanyahu. Idag är han strategisk konsult i IDF, talar för sitt land i världen och är IDF-reservist. (Foto: Skärmdump, BizNews/X)
– Vi har 15 arabiska ledamöter i det israeliska parlamentet, en general i Israels försvar, officerare i Israels polis och en domare i Israels högsta domstol – de är alla muslimer. Vi har araber överallt. De kan bli allt vad de drömmer om, det finns inga restriktioner i Israel.

Mohammad Kabiya är israelisk-muslimsk beduin. Han bor i beduinbyn Kabiya, som är uppkallad efter hans familj. 

I Israel har alla judiska män och kvinnor militärtjänst. Bland de israeliska minoriteterna är det bara de cirkassiska och drusiska männen (förutom den drusiska minoriteten som bor nära gränsen till Syrien) som har militärtjänst. Andra minoritetsmän och -kvinnor kan välja att frivilligt arbeta för israeliska försvaret IDF eller hjälpa till med frivilligt arbete.

En stolt israelisk beduin

Kabiya  valde att arbeta frivilligt för IDF:s sök- och räddningsteam i det israeliska flygvapnet. Han är en av många stolta israeliska beduiner som står upp för sitt land. Kabiya har också varit premiärminister Benjamin Netanyahus strategiska rådgivare. Idag är han strategisk konsult i IDF, talar för sitt land i världen och är IDF-reservist.

Även muslimer var terroristernas mål

Kabiya blev just intervjuad av den sydafrikanska affärstidningen BizNews. I intervjun betonade han att massakern mot Israel den 7 oktober påverkade alla israeler oavsett religion, etnicitet, ålder och kön – alla var deras mål, även muslimer. Därför krävde han också ett slut på den hatiska hetsen mot sitt land i Sydafrika.

Kabiya sa: – Jag har varit i Sydafrika. Jag har varit… (på) Wits University… Och jag hörde där… demonstranter… stödja det palestinska folket med slagord som: från floden till havet, Palestina kommer att vara fritt. Jag vill säga till folket i Sydafrika att nästa gång ni hör den frasen, kom ihåg vad som hände den 7 oktober, för om från floden till havet är fritt från israelerna kommer det att kontrolleras av Hamas, och Hamas kommer att döda alla som motsätter sig dem.

Hamas vill mörda alla i Israel

– Om du hör det igen på ditt campus och universitet, så ska du veta att de människorna vill att Hamas ska kontrollera och ockupera hela området mellan floden och havet och mörda alla… Du måste bromsa det, du måste stoppa de hatiska anti-israeliska och antisemitiska protesterna mot Israel.

Muslimska parlamentariker, domare, general i judisk Apartheidstat?

Om apartheidanklagelsen mot Israel säger han: – Jag har varit strategisk rådgivare till premiärministern, till premiärminister Benjamin Netanyahu. I vilken apartheidstat blir en muslimsk beduin en strategisk rådgivare till premiärministern?

Vi har också minst 15 arabiska ledamöter av Israels parlament (Knesset), en hög general i Israels försvarsstyrkor, vi har högre tjänstemän i Israels polis och vi har en domare i Israels högsta domstol – de är alla muslimer.

Kabiya anser att israeliska araber i vissa fall har för mycket demokrati: – Några av de arabiska ledamöterna i Knesset har hetsat mot IDF och mot Israels regering från Knesset-podiet, det fick inga konsekvenser för dem och det fanns inga begränsningar i deras hets mot regeringen och IDF. 

Vi har araber överallt här. De kan bli allt vad de önskar sig, det finns inga begränsningar i Israel.”

Palestinska terrorister strider mot mänskliga normer

Om massakern den 7 oktober i Israel säger Kabiya: – Det var barbariskt. Israeliska byar invaderades. Terroristerna mördade, våldtog, slaktade spädbarn, kvinnor och gamla män bara för att de var israeler. Massakern påverkade oss alla – inte bara judar, utan även arabiska muslimer och beduiner mördades. De mördade över 1 400 israeler – judar, beduiner, muslimer. Det terroristerna gjorde mot oss strider mot alla mänskliga normer och alla islamiska shariaregler. 

– Det här är ett krig vi måste och skall vinna. Vi har inget annat val, avslutar han.

Se intervjun HÄR:

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem