Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

“Centrala Gaza drunknar i mat och bistånd” enligt de palestinska myndigheterna

PA-rapport från Gaza. (Foto: Skärmdump, PMW)
Se den palestinska självstyrande myndighetens (PA) reportage från Gaza som du inte kommer att se i svensk media.

Den 7 oktober 2023 drabbades Israel av den värsta massakern mot judar sedan Förintelsen. Tre tusen terrorister stormade in i Israel från Hamaskontrollerade Gaza och attackerade försvarslösa spädbarn, barn, kvinnor, äldre och män. Över 1200 mördades, massor torterades, brändes eller gruppvåldtogs. Flera familjer utplånades och minst 21 barn förlorade sina föräldrar. Över 4800 skadades till kropp och själ.

Hamas attackerade flera israeliska städer med mer än 5000 raketattacker och 251 kidnappades till Gaza. Sedan dess har 110 gisslan släppts eller räddats av Israel och minst 26 gisslan har mördats. Massakern är den direkta orsaken till det pågående kriget mot Hamas i Gaza. Dessutom anslöt sig terrororganisationen Hizbollah i Libanon till Hamas terrorkrig mot Israel och attackerat israeliska städer med flera tusen raketattacker.

Mer än åtta månader efter massakern fortsätter raketattackerna mot israeliska städer från bland annat Gaza och Libanon.

Grov anti-israelisk propaganda om hunger som vapen

Sedan massakern har internationella medier (inklusive svenska medier), organisationer, politiker och andra spridit grov anti-israelisk propaganda med påståenden om att Israel använder hunger som ett vapen mot invånarna i Gaza. Detta trots överväldigande bevis för att det inte råder någon brist på mat i Gaza.

MIFF har hela tiden uppmärksammat det faktum att Israel har översvämmat Hamaskontrollerade Gaza med bistånd och mat.

Hamas, som låg bakom den välplanerade massakern mot Israel, och den palestinska myndigheten (PA), som svenska skattebetalare har hjälpt till att finansiera i årtionden, fortsätter att sprida sin anti-israeliska propaganda. Svenska medier och världen köper lögnen om och om igen.

Medan Hamas och PA får världen att gå i fällan, berättar PA:s TV-reporter i Gaza en helt annan historia, som svenska medier inte ger svenskarna insyn i.

I rapporten säger PA:s reporter att medan invånarna i norra Gaza saknar mat och lider av för höga priser, drunknar invånarna i centrala Gaza i bistånd och mat: “Den centrala delen [av Gaza] drunknar i bistånd och mat, medan norra Gaza har för lite mat och stigande priser. [PA-TV, 26 juni 2024]

“Den centrala delen [av Gaza] drunknar i bistånd och mat”

Den palestinske TV-reportern sade också att: “De offentliganställda får inte ut sina löner. Under tiden får livsmedelshandlarna mat som börjar bli för gammal eller tvingas sänka priserna. [PA TV, 22 maj 2024]

“mat som börjar bli för gammal”

Det är ingen hemlighet att Hamas kontrollerar allt som händer i Gaza, inklusive rapportering av dödsoffer, pengar, nödhjälp och mat. Därför har FN halverat antalet kvinnor och barn som dödas i Gaza. FN har också erkänt att det inte råder någon brist på mat i Gaza.

Palestinian Media Watch (PMW), som har översatt rapporten, har tidigare påpekat att invånare i Gaza har sagt att terrorgruppen Hamas, som har kontrollerat enklaven med ett järngrepp sedan 2007, hindrar invånarna från att ta ut sina pengar från banken. Invånarna sade att Hamas betraktar bankomaterna som sin “privata egendom”.

Se mer i klippet nedan:

Helt felaktiga prognoser av FN-kopplad matorganisation

Organisationen Integrated Food Security Phase Classification (IPC) släppte i veckan en rapport att det inte råder någon hungersnöd i Gaza. Det bekräftar tviveln som väcktes tidigare om påståenden om massvält.

IPC:s prognos i mars att 1,1 miljoner Gazabor skulle lida av den högsta möjliga nivån av livsmedelsosäkerhet i juli var helt felaktig, enligt deras egen rapport.

IPC:s “begränsade transparensen” i studien och de “vinklade prognoserna” underminerar “förtroendet för rapporten och för IPC:s och dess institutioners neutralitet och opartiskhet”, säger professor Troen.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem