Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Oxfams serverar lögner, som statliga SVT okritiskt portionerar ut till svenskarna

Lastbilar med nödhjälp anländer till Gazaremsan den 2 november 2023. (Foto: Flash90)
SVT förmedlar okritiskt vidare felaktiga och missvisande uppgifter från Israelfientliga organisationen Oxfam till svenska folket, vilket piskar upp hat mot Israel och judar.

SVT slog igår upp rubriken ”Oxfam: Israel hindrar aktivt humanitärt stöd till Gaza” utan någon som helst kritisk analys eller att låta Israel bemöta siffrorna eller påståendena.

Före Hamas krig 291 lastbilar per dag, inte 500

I september 2023, dvs månaden innan de palestinska terrororganisationernas storskaliga massakrerna den 7 oktober, passerade 8 734 lastbilar in till Gazaremsan. Det är 291 lastbilar per dag. Statistiken kommer från FN-organet OCHA, som koordinerar nödhjälp i världen. Men bara 2 000 lastbilslass innehöll mat. Resten var framför allt ”konstruktionsmaterial”, som vi nu vet till stor del har gått till Hamas 500 km terrortunnlar.

Trots OCHA:s detaljerade mångåriga statistik står det ändå i ett pressmeddelande från FN och i Oxfams rapport att “Omkring 500 lastbilar per dag passerade in i Gaza innan striderna började”. Varför finns det ingen granskande journalist som reagerar över att statistiken säger 291, inte ”ungefär 500 lastbilar” per dag? Syftet med lögnen är att demonisera Israel.

Och under hela 2022, då? Jo, då försåg omvärlden också Hamas-regimen med 291 lastbilar med diverse gods, som trots kontroller nu visat sig innehålla enorma mängder vapen, raketer, sprängmedel mm. Någon ”blockad” mot terrorregimen har det absolut inte varit. Men kontrollen har varit för dålig.

Fler lastbilar med mat

”Enligt Oxfam tillät Israel 2 874 lastbilar komma in i Gaza i februari”, skriver SVT utan att förstå att det nu inte handlar om konstruktionsmaterial eller djurfoder, som före Hamas anfall mot Israel utgjorde cirka 75% av lasten. Före Hamas terrormassakrer var det, som OCHA-statistiken visar, 2 000 lastbilar med mat per månad som passerade in – i februari var det 800 fler!

Är journalister bara är ett lydigt redskap i Oxfams illvilliga händer? Oxfam vet hur siffror manipuleras och journalisterna sprider lögnerna vidare, trots att Israels fiender gång på gång avslöjats med falska eller ofullständiga uppgifter.

Oxfam blandar mat och cement

Oxfam blandar mat och cement, men gazaborna äter inte betong.

När Oxfam skriver att antalet lastbilar minskat från januari till februari, berättar de inte att matmängden till Hamasstyrda enklaven i januari 2024 var tredje högsta januarisiffran någonsin. Mitt under brinnande krig, dessutom.

Andra stora problem än införseln

Men kriget, som Hamas startade för fem månader sedan, har skapat andra enorma problem för livsmedelsförsörjningen. Den egna produktionen har helt upphört. Det går inte att odla under ett brinnande krig. Tillagningsmöjligheter saknas när elektricitet och bränsle är starkt reducerat. Livsmedelsförråd har förstörts genom striderna och mat har därmed gått till spillo. Biståndet till norra delen fungerar väldigt dåligt.  Dessutom har Hamas soldater med vapenmakt försäkrat sig om att ta vad de behöver.

Hamas, inte Israel, är orsaken till lidandet

Men fräckheten hos Hamas och medlöperiet hos SVT-journalisterna stannar inte vid manipulerade, falska siffror: ”Israel ska även ha gjort det humanitära arbetet i Gaza så farligt och svårt att det blir omöjligt för hjälporganisationer att arbeta i den takt som krävs för att rädda liv,” upprepar SVT. Tvärtom är orsaken till den humanitära krisen givetvis orsakad av Hamas:

  • Hamas, Palestinska Islamiska Jihad och Fatahs ”väpnade gren” bröt vapenvilan och invaderade Israel med 3 000 massmördande terrorister och civila.
  • Terroristregimen använder systematiskt civila både som mänskliga sköldar, men framför allt för att öka sympatierna för sitt utplåningsmål mot Israel. Ju fler dödade palestinier, desto mer pengar och stöd. Det är alltså Hamas som tjänar på svält och död och stjäl matleveranserna.

Hamas vinner på lidandet

Det är groteskt att den svenska, skattefinansierade mediejätten SVT menar att det är Israel som gjort det humanitära arbetet ”farligt och svårt” och omöjligt att ”rädda liv”, när det är Hamas som startat kriget i avsikt att skapa ett krig i stadsmiljö som ger tusentals ”martyrer” och hat mot Israel och det judiska folket.

Oxfam historiskt opålitliga

Oxfams manipulering av statistik är inte ny. När de skrev om det så kallade ”bosättarvåldet” hävdade de att nio palestinier och sex israeler dödats från januari 2017 till april 2020, till följd av attacker av israeliska bosättare mot palestinier på Västbanken”.

NGO Monitor gjorde en faktagranskning av FN:s OCHA-databas visade att alla sex israelerna (Ari Fuld, Yotam Ovadia, Adiel Kolman, Yosef Salomon, Chaya Salomon och Elad Salomon) hade mördats av palestinska terrorister i sina hem eller när de väntade på bussen. Och listan över de nio palestinierna inkluderade de terrorister som utförde de ovanstående morden.

Förmedla inte lögner!

Varför finns det inte kritiskt tänkande journalister som avstår från att servera lögner från Israelfientliga organisationer till den svenska allmänheten? Liknande lögner, men inte lika omfattande, serverades på slutet av 1930-talet. Det slutade med historien störta folkmord på 6 miljoner judar.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!