Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Olof Palmes Internationella Center – Allt är Israels och Netanyahus fel

Olof Palmes internationella center fick besök av “Fredsrörelsen i Israel och Palestina“ den 2 maj 2024, men ville inte tala om ledarna som omöjliggjort fred mellan judar och araber.
MIFF bevakade Palmecentrets besök av “Fredsrörelsen i Israel och Palestina“ den 2 maj 2024 som varken nämnde Hamas och dess ledare Ismail Haniya i Qatar och Yahya Sinwar i Gaza eller Fatah och dess ledare Mahmoud Abbas med ett enda ord.

Evenemanget i ABF-huset torsdag den 2 maj 2024 arrangerades av Olof Palmes Internationella Center och den så kallade Fredsrörelsen i Israel och Palestina var på Sverigebesök.

Temat för evenemanget var “Samtal om utsikterna för framtida tvåstatslösning och fred” och generalsekreterare Anna Sundström var moderator. Sundström gjorde sig känd för svenska Israelvänner senast vid Bokmässan i Göteborg, då hon efter påtryckningar från Palestinagrupperna stoppade NGO Monitors kommunikationsansvarige, Itai Reuveni, från att få argumentera mot de orimliga apartheidanklagelserna. Inte heller nu förekom några israeliska argument, vilket inte heller var att vänta, med tanke på det nya studiematerialet fullt med faktafel som de tog fram 2023.

Några iakttagelser av MIFF:s utsände från evenemanget, där det i det närmaste rådde konsensus:

 1. Det finns ingen annan lösning än en tvåstatslösning.

 

 1. Uppdelningen måste ske enligt 1967 års gränser (som är en tillfällig stilleståndslinje)

 

 1. Problemet för att uppnå fred heter Benjamin Netanyahu som sägs leda en odemokratisk regering med stöd av högerextrema och bosättare. Den folkvalde Benjamin Netanyahu anser de inte bry sig inte om gisslan, utan tänker bara på att behålla makten.

 

 1. Massakern den 7 oktober 2023 nämndes.

 

 1.   Hamas, Hizbollahs, Fatahs och PLO krav för fred, är att cirka 6 miljonerna ättlingar till de araber som lämnade området 1948 ska få bosätta sig i Israel. Detta nämndes inte med ett enda ord.

 

 1. Hamas och dess ledare Ismail Haniya i Qatar och Yahya Sinwar i Gaza nämndes inte med ett ord. Hamas huvudmål är at utplåna den judiska staten Israel.

 

 1. Hizbollah och dess ledare Hassan Nasrallah i Libanon nämndes inte med ett ord. Hizbollahs huvudmål är at utplåna den judiska staten Israel.

 

 1. Fatah och dess ledare Mahmoud Abbas nämndes inte med ett ord. Fatah har aldrig erkänt en judisk stat vid sidan om en arabisk-palestinsk muslimsk stat och har terrorgrupper både på Västbanken och deltog i massakrerna den 7 oktober.

Lösningen på konflikten var enligt panelen att Sveriges regering ska påverka Benjamin Netanyahus regering att ändra inställning. Inga krav ställdes på den arabiska sidan i konflikten.

Sverige ska använda sig av sin “starka position inom EU” för att verka för att EU sätter press på Israel. Allt är Israels och Benjamin Netanyahus regerings fel.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

 1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
 2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
 3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
 4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem