Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Svensk tjej dubbelagent i Hamas

Den radikala vänsterrörelsen är tätt sammanflätat med Islam och dess tentakler omfattar politiska, juridiska, akademiska, kulturella, religiösa och ekonomiska arenor. (Foto Ad Kan)
Dokumentärserien om den 32-åriga svenska tjejen som övergår från att vara pro-palestinsk till att bli pro-israel, släpptes i Israel oktober 2022. Västerländska medier verkar inte vara intresserade av bevisen på hur terrororganisationen Hamas för ett hybridkrig mot Israel genom europiska så kallade människorättsorganisationer.

Den israeliska dokumentärserien i fem delar heter Double agent eller Shtula. Serien producerades av chefen för arabiska nyheter på israeliska Channel 13, Zvi Yehezkeli. I samarbete med organisationen Ad Kan avslöjas vad som händer bakom kulisserna hos de människorättsorganisationer (HRO) som Hamas verkar genom.  Serien visar hur kriget mot Israel i Europa förs genom dessa organisationer, trots att Hamas är terrorstämplad av EU och Sverige.

Den pro-palestinska svenska tjejen ”R” kommer till Israel som turist för att studera arkitektur. Där träffar hon en man från den judiska bosättningen Eli, som berättar om den israeliska sidan av konflikten. Detta ändrar helt hennes syn på saken.

Kontakt med Hamas ledarskap

Hon kontaktas av palestinska organisationer och efter ett år når hon det verkliga ledarskapet i terrororganisationen Hamas. De avslöjar för henne hur det går till att samla in bistånd och kopplingen mellan Muslimska brödraskapet, Hamas högkvarter i Europa och människorättsorganisationerna.  Dessa drivs helt enkelt av Hamas-personal.

Produceras av Ad Kan

Organisationen “Ad Kan” grundades av tidigare israeliska officerare och säkerhetsfolk för att motverka anti-israeliska organisationer vars intäkter kommer från  antisemitiska sammanslutningar i utlandet.

Ad Kan använde fem år för produktionen av serien, som bygger på 3000 timmars fotografisk dokumentering. Det var ett farligt uppdrag som ”R” åtog sig när hon använde dolda kameror, för att verifiera att terrororganisationen Hamas bedriver sitt hemliga hybridkrig mot Israel i Europa. Den som ledde dokumentären var journalisten Zvi Yechezkeli.

Vem är Yechezkeli?

Zvi Yehezkeli är en 53-årig israelisk Tv-journalist och dokumentärfotograf. Han föddes i Jerusalem i en sekulär familj med irakiskt och kurdiskt judiskt ursprung. Under de tre värnpliktsåren tjänstgjorde Yehezkeli i en elitinfanterienhet. Efter lumpen arbetade han för säkerhetstjänsten Shin Bet och sedan utomlands som vakt på ambassader.

Hans intresse för islam väcktes när han på TV såg Yitzhak Rabin skaka Yasser Arafats hand under ceremonin i Oslo I-avtalet 1993.

Ledande arabkännare

Sedan han flyttat tillbaka till Israel studerade han media och Mellanösterns historia och lärde sig arabiska flytande. 1997 flyttade han till Hebron och Jenin för att bättre förstå den arabiska mentaliteten. Yehezkeli blev en av Israels ledande arabkännare.

I början av 2000-talet var Yehezkeli en populär TV-profil som chef för arabiska nyheter på News 10 och levde ett intensivt ungkarlsliv. Men hans resa till Uman blev avgörande för hans beslut att leva ett religiöst liv.

Mediekarriär

I september 2012 lanserade han Allah Islam, en dokumentärserie om muslimer i Europa. Vissa menade att han överdrev extremisternas åsikter. Yehezkeli svarade att han har skildrat verkligheten och att kritikerna kan åka till Europa och producera sina egna dokumentärer.

Under några månader 2016 och 2017 gick Yehezkeli undercover i Europa och USA för att undersöka Muslimska brödraskapet där. Resultatet blev serien Under en falsk identitet (BeZehut Beduya) som sändes 2018. Serien skapade spekulationer om att Mossad var inblandad i dess produktion. Intervjuer med palestinier på Västbanken väckte också stor uppmärksamhet.

Tre år att publicera materialet

Mitt under de militära spänningarna i oktober 2022 lanserade Zvi Yehezkali spionageserien “Shtula”  – en serie i fem delar som avslöjar verkligheten om de så kallade människorättsorganisationer som verkar på Västbanken och i Europa. 

 “Anledningen till detta är att vi har 3 000 timmars filmmaterial med många karaktärer och personer filmade – och allt behövde juridiskt stöd. Och de här sakerna är explosiva, som kan leda till internationella rättsprocesser”.

Enligt uppgifter till MIFF försöker man få Netflix att visa dokumentären.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem