Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

IDF fann kropparna av tre gisslan i Gaza

Från vänster till höger: Itzhak Gelerenter, Amit Bukila och Shani Louk.
De tre flydde från Supernova-festivalen den 7 oktober innan de mördades av Hamas-terrorister, som kidnappade deras kroppar. Två av dem antogs vara vid liv tills de nu påträffades.

Israels militär meddelade idag att soldater återfunnit kropparna av tre gisslan på Gazaremsan, samtidigt som intensiva strider rasade där mellan israeliska styrkor och Hamas.

De tre hette Itzhak Gelerenter, Amit Bukila och Shani Louk. Kropparna återfanns under en nattlig operation som utfördes av militären och Shin Bet.

Shani Louk dödades den 7 oktober av Hamas-terrorister nära ravefesten Supernova och hennes kropp återfanns i en IDF-operation och återlämnades till Israel den 17 maj 2024. Louk bekräftades död sedan en bit av hennes skalle identifierats, efter att terrorister hade delat bilder henne.

Shani Louk.

Alla tre mördades under flykten

Fram till nyligen antogs både Gelerenter och Buskila vara vid liv, men man har nu konstaterat att alla tre dödades under flykten av Hamasterrorister och att deras kroppar sedan kidnappades till Gaza, för att kunna pressa Israel till eftergifter.

Gelerenters son Ilai sa att familjen brottades med “svåra känslor” i kölvattnet av nyheten, efter att ha hållit hoppet uppe i månader om att Itzhak skulle återvända levande.

– Det här är ett andra slag, efter första gången vi hörde om vad som hände [den 7 oktober]”, sade Ilai. Samtidigt fann familjen nu tröst i att Itzhak nu kan begravas i Israel.

Ilai berömde säkerhetsstyrkorna som genomförde “den historiska operationen” och gisslanfamiljerna “som fortfarande inte vet vad som hänt deras nära och kära”.

De tre befann sig på musikfestivalen Supernova nära Re’im på morgonen för den Hamasledda massakern den 7 oktober, men flydde en mil i riktning norrut mot den israeliska staden Ashkelon.

Första FN-mötet enbart om gisslan

USA kallade till mötet för att “fördöma gisslantagningen i Israel den 7 oktober som ett psykologiskt verktyg för terrorism”. Detta var första mötet som FN hållit enbart med fokus på gisslan som tillfångatagits av Hamas.

– Vi kan inte tillåta en normalisering av denna aldrig tidigare skådade form av terrorism – masstagande av gisslan av obeväpnade civila, kvinnor, barn, äldre”, sa den tidigare gisslan, 68 åriga Shoshan Haran, grundare av välgörenhetsorganisationen Fair Planet, till säkerhetsrådet.

– Det ni ser som vårt problem i dag, kan bli ett världsomspännande problem för varje land inom en snar framtid”, sade hon.

USA:s sändebud uppmanar terrorgruppen att släppa fångarna.

USA:s ambassadör Linda Thomas-Greenfield talar med den frigivna gisslan Shoshan Haran under ett möte i säkerhetsrådet om terrorgruppen Hamas tagande av gisslan under attacken den 7 oktober den 16 maj 2024. (Skärmdump från Twitter)

Striderna mot Hamas och för att fria gisslan fortsätter

– De intensiva striderna i alla delar av Gazaremsan fortsätter, och den viktigaste uppgiften som varje befälhavare och krigare på fältet har [i åtanke] är att återhämta gisslan är “, sa militärens talesperson.

De tusentals angripande terroristerna som bröt sig igenom gränsen till Gazaremsan mördade och härjade samhällen längs gränsen. Hundratals beväpnade män omringade musikfestivalen och slaktade 364 människor, genomförde gruppvåldtäkter och stympning av offer.

Offren utgjorde nästan en tredjedel av dem som dödades under Hamasattacken. Terrorister förde också bort 252 personer som togs som gisslan till Gaza. Några av de kidnappade släpades bort från musikfestivalen, och video av dessa grymheter delades på sociala medier. I många svenska städer jublade framförallt personer med rötter i Mellanöstern och genomförde skamliga ”segertåg” med bilkorteger.

Israel svarade med en militär offensiv för att krossa Hamas – som svurit på att upprepa 7 oktobermassakrerna ”tusen gånger” och utplåna Israel – och befria gisslan.

Man tror att 125 av gisslan som kidnappades av Hamas den 7 oktober är kvar i Gaza, men 37 av dem som fortfarande hålls fångna av Hamas har dött.

En man går förbi affischer av gisslan i Tel Aviv den 9 april 2024. (Foto: Flash90)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem