Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Mia överlevde 54 dagar som gisslan i Gaza: – Jag fruktade att bli dödad eller våldtagen

Den 7 oktober sköts Mia av terrorister och togs som gisslan till Gaza, där hon var instängd i ett mörkt rum med en terrorist och hans familj. (Foto: Skärmdump)
Mia fruktade för sitt liv när hon hölls fången av terroristen och hans familj.

Massakern den 7 oktober mot Israel har förändrat allt i Israel och i världen. Massakern kostade israelerna över 1 200 liv, över 12 000 skadade, grova sexuella övergrepp och våldtäkter av kvinnor, barn och män, många saknade, minst 240 kidnappades till Gaza, över 12 000 raketattacker mot israeliska städer och över 500 000 israeler är internflyktingar och hotas av ekonomisk ruin.

Massakern drabbade ALLA israeler hårt över religion, etnicitet och kön, även israeliska minoriteter.

Den 7 oktober var 21-åriga Mia en av cirka 240 spädbarn, barn, kvinnor, äldre, sjuka och män som togs som gisslan till Hamas-kontrollerade Gazaremsan. Terrorister som tillfångatogs efter massakern har bland annat sagt att de lovats 100 000 kr för varje gisslan de tog med sig till Gaza. Det har också förekommit flera rapporter om kvinnliga gisslan som hållits fångna i burar.

Mia var en av flera gisslan som användes i propagandaklipp som spreds av media världen över. Hennes mamma sa att hon skrek när hon såg sin dotter i klippet.

Inga internationella organisationer har besökt gisslan i Gaza – Mia var bland de lyckliga 81 israeliska gisslan som släpptes i utbyte mot att Israel släppte flera hundra terrorister som dömts för allvarliga terrorattacker. Omkring 129 gisslan finns kvar i Gaza, vars öde är okänt. Bland dem finns bebisen Kfir, som kidnappades med sin 4-åriga storebror, mamma och pappa. Inga internationella organisationer har besökt gisslan. Flera frigivna gisslan har stämt Röda Korset för deras ovilja att hjälpa gisslan och deras familjer.

Det har också funnits flera vittnesmål om att gisslan hölls fångna av UNRWA-anställda och privata familjer med både fruar och barn i huset. 

Många gisslan har det svårt efter frigivningen, men Mia har valt att träda fram och berätta vad hon gick igenom. Danska TV2 har översatt hennes intervju för den israeliska nyhetskanalen Channel 13.

– Jag gick igenom en Förintelse, sa Mia.

Hon sköts innan hon togs som gisslan och hölls fången av en familj i Gaza. Det tog tre dagar innan hon behandlades för sina skottskador. Mia deltog tillsammans med ett par tusen ungdomar i en musikfestival nära Gazaremsan när de stormades av flera hundra terrorister. Massakern mot festivalen kostade 364 deltagare livet.

Bland de mördade fanns 16-åriga Ruth som var multihandikappad och hennes pappa som var hennes följeslagare. 

Överlevde 54 dagar i helvetet utan tvätt och flera dagar utan mat – Mia sköts i armen under massakern och togs som gisslan – hon överlevde 54 dagar i Gaza.

“Varför är jag hemma hos en familj?”

Mia undrade varför hon hölls fången av en familj: – Varför är jag hemma hos en familj? Varför finns det barn här? Varför finns det en kvinna här?

Mia berättar att barnen i familjen gick in i det mörka rummet där hon var instängd och stirrade på henne. Hon hölls fången under ständig övervakning, hon fick inte tala och levde i rädsla för att bli dödad eller våldtagen.

“en terrorist som tittar på dig 24/7”

Hon sa: – Det finns en terrorist som tittar på dig 24/7. Tittar och våldtar dig med sina ögon.

Mia tvivlar inte på att om inte Hamas-terroristen hade hållit henne fången med sin familj så skulle hon ha blivit våldtagen:

– Det var den enda anledningen till att han inte våldtog mig, säger hon. 

Mia nekades att tvätta sig och var instängd utan mat i flera dagar.

Var är gisslan? Allt tyder på att gisslan tillfångatogs av både Hamas, Palestina Islamic Jihad och civila. Den danska journalisten Jotam Confino konstaterar att det är en “enorm mardröm” för Israel, skriver TV2.

Jotam Confino: – Israel vet inte var alla gisslan finns, och Hamas har tidigare sagt att de tror att ett 40-tal gisslan har tagits tillfånga av andra grupper.

Israel har svårt att hitta gisslan och därför hotas även deras liv ytterligare av det israeliska motangreppet.

“palestinska civila familjer som tydligen håller gisslan”

Confino tillägger: – När man pratar om palestinska civila familjer som tydligen håller gisslan, så är de inte personer som har varit på Israels radar, och det kan vara svårt för dem att hitta gisslan. 

Inga utsikter till fler frigivningar som gisslan – terrorgruppen Hamas har ställt krav som Israel inte kan acceptera.

Confino förklarar: – Hamas insisterar på en fullständig och långsiktig vapenvila, där de kan tillåtas ha kontroll över Gaza. Det är totalt oacceptabelt i Israel.

“totalt oacceptabelt i Israel”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem