Redan i november 2022 skickade MIFF, tillsammans med en internationell koalition av 180 organisationer, ett brev till Twitters ledning där vi krävde införande av åtgärder mot antisemitiska yttringar på Twitter.
Nu visar en ny studie gjord av Ruderman Family Foundation och Network Contagion Research Institute att Israel toppade listan som det land som är mest demoniserat på sociala plattformar, skriver i24NEWS.
Keep it up everyone pic.twitter.com/OyRZC2CTZo
— Louis Allday (@Louis_Allday) July 12, 2023
"More than 100 million tweets posted between January 2020 and June 2022 were analysed by the Ruderman Family Foundation and the Network Contagion Research Institute (NCRI)"
— Aaron Goodrich (@AaronGoodrich8) July 13, 2023
Are these credible organizations?https://t.co/r6aCYdZbp2
Israels parlament, Knesset, diskuterade resultaten av studien vid ett möte om relationerna mellan Israel och amerikanska judar.
Undersökningen visade också att problemet med dubbelmoral mot Israel är störst på Twitter.
Enligt undersökningen utsattes Israel för mer kritik än auktoritära regimer som t.ex Iran, Nord-Korea och Ryssland. Israel fick tio gånger fler omnämnanden om kränkningar av mänskliga rättigheter på Twitter än något annat land.
Studien drog slutsatsen att Israel är föremål för dubbelmoral och är oproportionerligt riktat.
När det gäller kränkningar av mänskliga rättigheter nämndes Israel på Twitter 12 gånger mer än Kina, 38 gånger fler än Ryssland, 55 gånger fler än Iran och 111 gånger fler än Nordkorea.
Dessutom fann forskarna att demoniseringen av Israel ökade avsevärt under Gazakriget 2021, då den iranskstödda terrorgruppen Hamas attackerade israeliska städer med mer än 4 300 raketer under 11 dagar. Demoniseringen kom också från Amnesty, som i början av 2022 anklagade Israel för att vara en apartheidstat. Även om Amnestyrapporten inte hade någon grund i verkligheten, bidrog den till att bilda grunden för mycket ogrundad kritik mot Israel.
I Danmark ledde det till att riksdagsledamöterna Christian Juhl och Eva Flyvholm (Enhedslisten), Uffe Elbæk och Sikandar Siddique (Frie Grønne) och Torsten Gejl (Alternativet), den 3 mars 2022 föreslog en riksdagsresolution för att märka Israels styre och behandling av palestinierna som apartheid.
Studien visar också att ökningen av antisemitiska kommentarer på Twitter sammanföll med attacker mot judar i den verkliga världen. Antisemitism och demoniseringen av Israel nådde nya höjder på Twitter under coronakrisen med konspirationsteorier och i samband med upploppen som ägde rum vid Capitolium i Washington i januari 2021.
Den nya studien drar slutsatsen att antisionism används som en ursäkt för att rättfärdiga antisemitiska attacker mot judar. Israels minister för diasporafrågor, Amichai Chikli, sa till i24NEWS att den mest använda antisemitiska attacken var försök att “förneka det judiska folkets rätt att ha sin egen suveräna stat”.
I juni meddelade EU att man i en ny lag kommer att utdöma böter på sociala plattformar och webbplatser om de inte tar bort antisemitiskt innehåll från sina plattformar. Lagen kräver också större transparens från företag med verksamhet i Europa.