Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Varför är 1005 svenska artisters bojkottkrav mot Israel Eurovision antisemitiskt?

En av de som kräver att Sverige ska bojkotta Israel i Eurovision - Alex Ceesay. (Instagram)
Den judiska statens försvar mot palestinska, islamistiska terrororganisationers anfall ska leda till kulturell bojkott mot Israel. Den antisemitiska BDS-rörelsens långa kamp för Israels förstörelse verkar ha nått Sverige.

Den palestinska terrorregimen på Gazaremsan, Hamas, röstades fram av Gazas befolkning 2006, sedan Israel utan motkrav dragit sig helt tillbaka från enklaven. Hamas stadga, som de vann valet på, är fortfarande att utplåna den demokratiska, judiska staten Israel och döda alla judar. Hamas motsätter sig alla “så kallade fredslösningar och internationella konferenser för att lösa det palestinska problemet”.

Hamas hot mot Israels existens

I Hamas stadgar punkt 19 står det ”Konst bör användas för “ideologisk mobilisering” och fortsättningen är full av antisemitiska konspirationsteorier och citat som ” Jag kommer att attackera och döda, attackera och döda, attackera och döda.”

Gazas terrorregim har hela tiden sagt att de kommer fortsätta attackera Israel och döda judarna – även efter 7 oktober. Israels regering har därför en skyldighet enligt internationell lag att försvara sin befolkning genom ett försvarskrig mot Hamas.

 

Bojkott mot Israels rätt till försvar är antisemitism

När nu 1 005 svenska artister i en debattartikel kräver att Israel bojkottas, för att de försöker avlägsna ett existentiellt hot mot dess folket och landet som sådant – är detta inget annat än antisemitism.

På samma sätt som Ukraina har rätt att försvara sig mot Rysslands opåkallade angrepp, har Israel samma rätt att försvara sig mot islamisternas angrepp för att förgöra dem.

Alla som dödas eller skadas i det krig som Hamas startade under ett vapenstillestånd är djupt tragiskt. Ansvaret vilar helt på Hamas, som dock får mer sympatier ju fler civila som dör. Det är en offentlig taktik, som de svenska artisterna måste förstå att de är delaktiga i.

Hamas taktik och lögner fungerar

Artisterna har svalt Hamas syn med hull och hår. De citerar Hamas egna siffror på antalet dödade. Har de glömt Islamiska Jihads raket mot parkeringsplatsen utanför Gazasjukhuset? Hamas sa snabbt att upp emot 800 hade dött i ett israeliskt raketanfall mot sjukhuset, men det visade sig vara 50 till 80 dödade av en felskjuten palestinsk raket. Hamas siffror ljuger.

Hamas vägrar skilja mellan civila och beväpnade. Cirka 10 000 terrorister har hittills eliminerats, vilket artisterna glömmer.

De 130 kvarvarande gisslan hos Hamas glömmer också bojkottsivrarna bort. Varför?

Egypten har stängt gränsen för flyende civila palestinier. De är också araber, men vill inte ta emot dem. Inga protester mot Egypten. Hamas vägrar låta sina egna fly undan kriget, för ju fler som dör, desto mer sympatier. Och så skulle ju Hamas förlora sina mänskliga sköldar. Inga protester mot Hamas.

Partiska organisationer

Bojkottsivrarna hänvisar till att ”ledande människorättsorganisationer” hävdar att Israel begår ”grova krigsbrott”. Dessa NGO:er är kända anti-israeliska organisationer. Artisterna föregår ICJ:s dom och dömer själva Israel för krigsbrott.

Hamas terrorregim

Artisterna talar i debattartikeln om den livsnödvändiga civila infrastruktur som ödelagts. Av någon anledning nämner de inte att Hamas använt biståndspengarna till att bygga över 200 kilometer med terrortunnlar, i stället för bostäder. Att kommandocentralerna byggts under sjukhus, skolor, moskéer, förskolor och begravningsplatser. Hur har UNRWA kunnat missa detta gigantiska byggprojekt? Det är inte möjligt. Och deras personal deltog i massakrerna den 7 oktober.

Israels rätt att existera

”Det som sker i Gaza är en humanitär katastrof” skriver man. Absolut! Och den är helt orsakad av Hamas mål att utplåna Israel, där ett av de viktigaste verktygen är dödade kvinnor och barn, som får utländska artister att bojkotta landet som försvarar sig från ytterligare ett folkmord. Hela Mellanöstern och Nordafrika är etniskt rensat från den miljon judar som bodde där. Majoriteten av Israels befolkning härstammar från arabvärlden, där de utgjorde 2% av befolkningen.

Men islamisterna tillåter inte att urfolket judar får bo på 0,2% – på sin 4 000 år gamla historiska plats runt Jerusalem.  Det är denna islamistiska, slutgiltiga lösningen på det judiska folket som 1 005 svenska artister stöder med sin bojkott.

Israels ambassadör: “Man belönar Hamas terrorister”

Israels ambassadör Ziv Nevo Kulman säger till Kulturnyheterna:

– Det pågår ett krig i Gaza, och självklart dör människor på båda sidor i krig. Det här är varken ett krig vi startade, eller ett krig vi vill ha. Genom att signera ett sådant upprop kan man ge intrycket av att man belönar Hamas terrorister. Jag uppmanar artisterna som signerade uppropet att se den utmärkta dokumentären på SVT Play om massakern på musikfestivalen i Israel.

Israels mål är Hamas

De 1 005 kulturarbetarna använder en falsk beskrivning av de enorma svårigheter som det innebär att bekämpa en utbredd, extremt välbeväpnad terrorregim i ett tättbefolkat område med 200 kilometer terrortunnlar. Det är definitivt inget ”urskillningslöst” med Israels motoffensiv. Högteknologi används för att skilja ut beväpnade från civila, flygblad varnar oftast innan angrepp, befolkningen uppmanas lämna stridsområden på förhand.

Medan Israel gör mer än något annat land för att undvika civila offer, riktar Hamas in sig på alla judar. Det är Hamas som brutit vapenvilan, begått avskyvärda krigsbrott och dragit sina civila, både sympatisörer och motståndare, i fördärvet.  

Bojkott av Israels försvar mot utplåning är antisemitism

USA:s utrikesminister Micheal Pompeo sa 2020 att ”USA motsätter sig starkt den globala kampanjen för diskriminerande bojkott, deinvestering och sanktioner (BDS)… Som vi har klargjort är antisionism antisemitism. Förenta staterna har därför åtagit sig att motverka den globala BDS-kampanjen som en manifestation av antisemitism.”

Bojkott-, deinvestering- och sanktionsrörelsen (BDS) är en internationell kampanj som syftar till att delegitimera och utöva påtryckningar på Israel, genom diplomatisk, ekonomisk, professionell, akademisk och kulturell isolering av Israel, israeliska individer, institutioner och judar som stöder Israels rätt att existera.

BDS-rörelsen strävar inte efter att skapa en palestinsk stat, utan att utplåna den judiska staten och rätten till judiskt nationellt självbestämmande över huvud taget.

Bojkott-, deinvestering- och sanktionsrörelsen, även känd som BDS.(foto:Wikimedia Commons)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem