Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Knesset antar preliminärt lagförslag om UNRWA som en terroristorganisation

Israels parlament röstade en första gång igenom förslaget om att beteckna UNRWA som en terrororganisation.
Lagförslaget kommer efter bevis på UNRWA:s kopplingar till Hamas och uppvigling till hat och terror i skolsystemet.

Ett lagförslag om att beteckna UNRWA som en terroristorganisation godkändes av Knesset på onsdagen med 42 röster mot 6. Lagförslaget kommer samtidigt att avskaffa immuniteten och privilegierna för UNRWA-anställda.

Om lagförslaget går igenom tre omröstningar kommer antiterrorlagen att gälla för UNRWA. Israel kommer då att upphöra med alla förbindelser med FN-organet, och organisationens tillgångar på israeliskt territorium kommer att stängas.

Lagförslaget kallas formellt “Lagförslaget om att avskaffa immuniteten och privilegierna för FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar (UNRWA)”. UNRWA är ett FN-organ som ansvarar för palestinska flyktingar i hela Mellanöstern, inklusive två miljoner i Gazaremsan.

FN och dess tjänstemän åtnjuter immunitet mot rättsliga åtgärder och är befriade från flera skatter som till exempel inkomstskatt. De är också befriade från import- och exportförbud.

Det blir utrikesminister Israel Katz som upphäver UNRWA:s diplomatiska immunitet, om lagen träder i kraft.

Lagen kommer mot bakgrund av betydande bevis på UNRWA:s anknytning till och delaktighet i Hamas terrorbrott.

Hamas i och under UNRWA-lokaler

Det första av de tre viktigaste bevisen är Hamastunnlar under UNRWA:s skolor och under UNRWA:s centrala högkvarter i Gaza City. Under UNWRA-högkvarteret fanns Hamas underjordiska underrättelserum. Tunneln var 700 meter långt och 18 meter djupt och Hamas fick elektricitet från UNRWA.

Vid tillslag mot UNRWA:s högkvarter fann IDF “stora mängder vapen […] inne i byggnadens rum, inklusive gevär, ammunition, granater och sprängämnen.”

“Underrättelser och dokument som upptäckts på UNRWA-tjänstemäns kontor bekräftade att kontoren i själva verket också hade använts av Hamas-terrorister”, sade militären.

UNRWA-anställda som är terrorister

Det andra grundläggande beviset för att UNRWA ska betraktas som en terrorverksamhet är att anställda är medlemmar av terrorsekter.

Enligt uppskattningar av Wall Street Journal är 10 % av UNRWA:s anställda kopplade till Hamas och Islamiska Jihad, av totalt 12 000 anställda. Det innebär att UNRWA har 1200 terrorister anställda av FN.

“Sex FN-arbetare från FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar var en del av den våg av militanta palestinier som dödade 1 200 människor i den dödligaste attacken mot judar sedan Förintelsen”, skrev WSJ. Två hjälpte till att kidnappa israeler, två andra var där mängder av israeliska civila sköts ihjäl osv.

En FN-utredning mot 12 specifika UNRWA-anställda inblandade i massakern den 7 oktober ledde till att 10 fick sina kontrakt uppsagda, medan två var döda. Alla hade immunitet.

Arik Agassi, forskningsledare vid IMPACT-se, visar några av de palestinska skolböckerna som uppmuntrar jihad och motarbetar fred. (Foto: IMPACT-se)

UNRWA-skolor lär ut judehat och terror

Det tredje avgörande beviset mot UNRWA som en terrorverksamhet är dess skolsystem med 9 443 anställda. Skolsystemet förbrukar 58% av hela UNRWA:s budget. UNRWA:s budget för endast palestinska araber är större än UNHCR, som ska hjälpa alla andra flyktinggrupper i hela världen.

UN Watch och The Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se) hittade “övertygande bevis på UNRWA:s grova och systematiska brott mot neutralitet och andra FN-regler i deras anställning av lärare och i deras användning av läroplaner i UNRWA:s skolor som utgör en uppmaning till hat, antisemitism och terrorism.”

Bevis för att UNRWA-lärare uppviglar till våld mot judar och glorifierar Hamas presenterades i detalj.  UNRWA:s skolböcker uppviglade till terrorism, förhärligade av martyrskap och förnekade av Israels existens.

Därför har Knesset beslutat att FN-organet och dess anställda inte ska få samma privilegier och immunitet som anda FN-anställda får. Men Sverige nonchalerar betydelsen av dessa tre tunga bevis och fortsätter pumpa in pengar till den evigt växande UNRWA.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem