Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Svenska friidrottsförbundet sanktionerar Proletärens ”Fredsloppet”, vars partner krigshetsar barn mot israeler

Skärmdump från Union of Palestinian Woman´s Committes Facebooksida.
M-16-geväret på pojkarnas t-shirts och byxor har ett våldsamt budskap i dagens Palestina.

Tidningen Proletären var huvudarrangör för ”Fredsloppet” i Göteborg 2021 och har samarbetat med den palestinska organisationen Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) i flera år, som också har fått dela på överskottet av evenemanget. ”Fredsloppet är ett sanktionerat och godkänt lopp av Svenska Friidrottsförbundet”, heter det i informationen.

Vapnet terroristen använde

Den 29 mars dödades två civila israeler, en israelisk polis och två ukrainare i Bnei Brak när terroristen Diya Ahmed Hassan Hamarsheh öppnade eld. Terroristen använde ett M-16-gevär.

Sedan dess har kläder med M-16-geväret på sig blivit mycket populära i delar av det palestinska samhället och bland vissa araber med israeliskt medborgarskap. Tusentals sådana kläder har sålts.

Hets till terror

“Budskapen på t-shirtarna stöder nu öppet eller till och med hyllar användningen av dessa vapen för att döda israeler under den pågående vågen av terror”, skrev Jewish Press den 11 maj.

Hur bilder på vapen som används för terror, kan hetsa till ytterligare mord, diskuteras av bland andra professor Gilad Hirschberger Jerusalem Post.

Terrorvapen hyllas på förskola

Denna veckan har UPWC haft skolavslutning för 850 barn i 13 förskolor. På en av bilderna som UPWC har publicerat på sin Facebooksida står fem pojkar på rad, alla med M-16-gevär på ett eller flera klädesplagg.

På minst 8 av 37 bilder i bildsamlingen finns det också andra barn med M-16 gevär på kläderna.

– Det här visar på en farlig indoktrinering av barnen, om barnen inte spontant valt att klä sig med samma t-shirts med maskingevär, kommenterar Shaun Sacks, seniorforskare på NGO Monitor.

Terror kopplas till Fredsloppet

UPWC terrorklassades av Israel förra året på grund av att de ”har fungerat som en effektiv del av PFLP”, som är en marxistisk, arabnationalistisk terrororganisation. PFLP vill utradera staten Israel och använder flygplanskapningar, bussprängningar och självmordsbombningar för sitt syfte. 

Organisationen UPWC har även en logotyp där Israel har raderats från kartan. Detta kan inte uppfattas på annat sätt än att organisationens mål är att utplåna Israel.

Fredsloppets koppling till PFLP

UPWC:s dagis (minst en av dem, möjligen alla) är uppkallade efter Ghassan Kanafani, medgrundare och en ledare i terrorgruppen PFLP fram till 1972. Den ideologiska kopplingen mellan den palestinska kvinnoorganisationen och terrorgruppen PFLP är därmed svår att bortförklara. Israel har starka underrättelsebevis på även ekonomiska och personliga samband.

Barn används i krig

Både den palestinska myndigheten och flera palestinska organisationer använder barn i sitt krig mot Israel. I myndighetskontrollerade skolor pågår en krigshets i islams namn och terror hyllas av det styrande partiet Fatah.

Skolböcker hetsar till våld

Palestinska skolböcker är så fulla av antisemitism att Storbritannien och  EU minskat bidragen av detta skäl. I EU:s kontroll av läromedlen uppmuntras eleverna till våld och att genomföra jihad mot israeler för att dö som martyrer under ”befrielsen av al-Aqsa”.

Det palestinska samhället är genomsyrat av hjältedyrkan av män och kvinnor som är stolta över att ha dödat judar. Palestinska myndigheten har också ett belöningssystem, som ger mördarna flera gånger högre ersättning än vanliga, offentligt anställda.  

Stöder svensk friidrott indirekt barnmissbruk?

Svenska Friidrottsförbundet säger sig verka utifrån FN:s barnkonvention, främja tolerans och vad som är barnets bästa. Barnen ska även få lära sig att respektera andra människor och kulturer samt få positiva förebilder.

Med informationen om Fredsloppets partnerorganisation UPWC i åtanke – är det rätt av Svensk Friidrott att ge “Fredsloppet” stämpeln ”Godkänd”?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem