Search
Magnus Stenlund på SWEBBTV sprider antisemitiska konspirationsteorier av grövsta sorten i programmet "Ledaren". (Skärmdump)

SWEBBTV sprider konspirationsteorin att Israel assisterade Hamas i massakrerna den 7 oktober

SWEBBTV:s Ledaren påstår att massakrerna på 1 200 människor skedde utan ”assistans från allra högsta nivå i Israel är fullkomligt uteslutet”. Eftersom Israel misslyckats att fördriva palestinierna från Gaza ”återstod alternativ två: folkmord”, hävdar programledaren.

Den 12 januari sände Mikael Willgerts mediakanal SWEBBTV programmet ”Ledaren”. Kanalen har kritiserats för sina starka, kontroversiella och konspiratoriska åsikter. ”Ledaren” med Magnus Stenlund var inget undantag.

SWEBBTV sprider groteska konspiratoriska idéer med stöd av en rad felaktiga antaganden:

1 PALESTINSKA TERRORISTORGANISATIONER ÄR OBETYDLIGA

Palestinska terrororganisationer på Gazaremsan ”är egentligen bara ett litet antal terrorister” mot ”Den otroligt kraftfulla israeliska militären”. Men vid motoffensiven på Gazaremsan har enorma lager av handeldvapen, handgranater, sprängämnen, raketer och anti-tanksstridsmedel hittats. Massor av dessa stridsmedel användes vid det storskaliga terrorangreppet. Ett stort antal små flygplan och båtar attackerade samtidigt snabbt över gränsen. Bland annat sköts 2 200 raketer mot Tel-Aviv och Jerusalem samtidigt som anfallet började klockan 06:30 och det elektroniska varnings- och kommunikationssystemet slogs ut. Det var ett koordinerat, multipelt överraskningskrig som skapade förvirring och kaos. Inget av detta nämner Stenlund något om.

Istället låter man en anonym palestinier hävda att det rörde sig om ”några få hundra Hamaskrigare” som ”inte (mötte) den israeliska armén eller något försvar.” I verkligheten var det 3 000 välutrustade terrorister som mötte några hundra överraskade gränspoliser och militärer, som anfölls i storskaligt på en rad olika sätt.

Den obehagliga sanningen är att Israels försvar inte är oövervinnelig, som bland andra Stenlund verkar tro. Hade Israels haft råd med ett försvar av murar, vallgravar och minfält överallt, så hade man fått massiv kritik för att man vill skydda sig. Här var det ett staket.

2 GRÄNSOMRÅDET HADE TÖMTS PÅ SOLDATER AV ISRAELS REGERING

Föreställningen om att tiotusentals stridsberedda israeliska soldater skulle stå beredda 24 timmar sju dagar i veckan på eldupphörslinjen mellan Gazaremsan och Israel för att hindra en invasion är en orealistisk illusion. Ett land med fientliga grannar vid nästan varje gräns, kan inte avsätta sådana resurser i högsta stridsberedskap under 75 år. Med Hamas propagandavideor som grund hävdar SWEBBTV att området var öde från soldater, men ändå dödade Hamas 373 israeliska militärer och poliser.

Avsiktligt utelämnar Stenlund alla tappra och ofta effektiva försvarsattacker mot terroristerna, som utfördes under de första timmarna av överraskade israeliska soldater. Stenlund utraderar alla de israeliska soldaternas kamp på israelisk mark som slutade med 300 tillfångatagna och 1 000 terrorister eliminerades.

Men vackra, fredliga oaser och musikfestivalen Supernova två kilometer från Hamasterrorister var en fredsdröm, som nu för överskådlig tid gått i kras.

3 ISRAELS REGERING HAR HJÄLPT HAMAS OCH OFFRAT SITT FOLK FÖR ATT UTFÖRA FOLKMORD PÅ PALESTINIER

Stenlund hävdar att det är ”naivt att utgå ifrån att Hamas attack den 7 oktober kunde genomföras utan israelisk hjälp”.

 ”naivt att utgå ifrån att Hamas attack den 7 oktober kunde genomföras utan israelisk hjälp”

SWEBBTV menar att detta ”avslöjar … att det rörde sig om en false flagg operation”, vilket skulle innebära att Israel självt utfört attacken, för att det skulle framstå som om det utförts av Hamas, snarare än av Israel själva.

“det rörde sig om en false flagg operation”

Vansinnigt? Absolut! Men detta är en ”argumentationsteknik” som även de palestinska ledarna Mahmoud Abbas, Yassir Arafat, Ismail Haniya osv ständigt använder: När man etniskt rensat arabvärlden från en miljon judar och stängt in dem i en liten bit land med 21% muslimer, så anklagar man istället de judiska offren för apartheid. När man skriver i sina stadgar att staten Israel ska utplånas och judarna dödas, så anklagar man de judiska tilltänkta offren för det folkmord som de själva tänker utföra.

Den anonyme palestiniern hävdar i inspelningen att ”den israeliska regeringen planerade att erbjuda Hamaskrigarna hela området på ett silverfat… Israel har offrat sitt eget folk, offrat de civila vid gränsen till Gaza, avlägsnade skyddet, tog bort armén, och tillät Hamas att göra det de gjorde.” Denna galna konspirationsteori hakar SWEBBTV på, trots att det är islamisterna som lär sina barn att offra sitt blod för martyrskap. Inom den judiska tron är istället chai, liv, det allra heligaste. För de islamistiska ledarna är det döden. Svart blir vitt, a´la Stenlund och Hamas.

Verkligheten var istället att Hamas terrorregims ledare Yehia Sinwar, hade lurat Israel genom ett falskt lugn och ingången vapenvila. De hade till och med givit Israel detaljerad info om Palestinska Jihad på Gazaremsan, som ledde till sex PIJ-ledares död i kriget maj 2023.

Stenlunds verklighetsfrämmande påstående är att Netanyahu skulle ha hjälpt Hamas att massakrera 1 200 för att få fördriva palestinier från Gaza. Han säger att någon ”valde att släppa in Hamas”. Sanningen är att ingen israelisk ledare vill ha Gaza, men har nu tvingats rensa ut Hamas. Alla palestinska ledare vill dock utplåna Israel.

”valde att släppa in Hamas”

Israel släppte fri 1027 dömda terrorister år 2011 i utbyte mot en (1) israelisk soldat som tagits som gisslan av Hamas. Bland andra släpptes den nuvarande terrorledaren Sinwar. Liv är det viktigaste för judar. De skulle aldrig offra sitt folk, som Hamas villigt gör. 

Hur Israel skulle ha lurat Hamas till att slakta 1 200 israeler, för att få slå ut Hamas på Gazaremsan i ett kostsamt och för alla parter förödande krig, klarar inte ens Stenlunds fantasi att räkna ut.

4  EN ÖVERRASKNINGSATTACK MOT ISRAEL SKULLE VARA OMÖJLIG

Syrien och Egypten anföll Israel även exakt 50 år tidigare på den största judiska högtiden Yom Kippur, då många soldater var hemma hos familjerna. Ingen SWEBBTV fanns då som kunde sätta ihop en så fabulös teori, som att Golda Meir skulle ha offrat sina soldater för att göra ett ”folkmord” på egyptier, som anföll Israel för att utplåna det. Men det är vad SWEBBTV gör idag.

Japanernas anfall på Pearl Harbour, Tysklands blixtkrig mot Polen och invasion av Danmark och Norge samt al-Qaidas attack på Twin Tower är andra överraskningsattacker som lyckats, men där ingen seriös person hittills kommit på tanken att allt skulle vara iscensatt av den drabbade nationen.

5 ISRAEL HAR STARTAT KRIG MOT GAZAREMSAN FÖR ATT KOMMA ÅT OLJA

Stenlund distanslösa teorier handlar också om varför Israel – inte Hamas – skulle ha startat kriget den 7 oktober: ”så kommer Israel på detta sätt åt de stora olje- och gasreserverna utanför kusten”.

Varför lyckades då överraskningsattacken?

  • Övertro på elektronisk övervakning av gränsen, utan ett robust hinder för intrång i form av murar, minfält och vallgravar, var ett av de största misstagen.
  • Ett annat misstag var övertron på avlyssning av terrorgruppernas mobiltrafik. Hjärnan bakom hela 7 oktoberattacken, Yehia Sinwar, har hållit sina planer i stort sett för sig själv och några enstaka personer.
  • Ett bedrägligt lugn och en inrikespolitisk strid om rättssystemet gjorde att de varningsklockor som ändå ringde, inte hörsammades i tid.
  • Egyptens bristande gränskontroll har varit en transportväg för stora mängder vapen. Egypten vägrar ta emot palestinska flyktingar, men har inte samma intresse av att hindra vapeninförsel mot Israel. Därför kommer Israel ta kontroll över gränsen Gaza – Egypten.
  • Sveriges, EU:s och världens bristande vilja att hjälpa Israel och judarna att överleva i en fientlig omgivning. Det ekonomiska och politiska stödet till fientliga organisationer och länder har varit långvarigt och stort och därför hindrat Israels förmåga att försvara sig från angrepp. Att ett enda land i världen, USA, ständigt stått vid judarnas och Israels sida sedan Förintelsen, är att bli medskyldig till ”sadistiska brott”, enligt Stenlund.

Varför citera Hamas?

Stenlund litar blint på terroristorganisationen Hamas uppgifter, som han kallar ”officiella palestinska” och anser själv att de palestinska ”dödssiffrorna snart räknas i hundratusental”. Han fullföljer demoniseringen med apartheidanklagelsen och att ”Bevisen på folkmord är överväldigande”.

I hela programmet nämner Stenlund inte en enda gång verklig fakta som att Gazaremsan var etniskt rensat från alla judar, att det förelåg vapenvila, att Hamas mål är att utplåna Israel och döda alla judar. Han nämner aldrig en enda människa i Israel som massakrerades av palestinska terrorister. Han nämner inte en enda gång om de systematiska sexuella övergreppen terroristerna begick och som internationella kvinnoorganisationer blundat för. Han nämner inget alls om de krigsbrott som Hamas utförde genom att ta 245 gisslan, varav 135 fortfarande sitter i deras terrortunnlar. Eller om de hundratusentals israeler som också har blivit internflyktingar enbart på grund av de palestinska attackerna mot Israel.

Se gärna SWEBBTV – om ni orkar lyssna till äkta antisemitiska konspirationsteorier.

SwebbTV har under 2021 fått 1 miljon kronor i utvecklings- och innovationsstöd från Myndigheten för Press Radio och TV, samt redaktionsstöd med 351 000 kronor för år 2020 och 336 000 för år 2021.

Magnus Stenlund på SWEBBTV sprider antisemitiska konspirationsteorier av grövsta sorten i programmet "Ledaren". (Skärmdump)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram