Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Abbas attackerade Israel under sitt FN-tal

Mahmoud Abbas - presidenten för den palestinska myndigheten (PA) - ses här under sitt tal vid FN:s generalförsamling, 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
– Det enda positiva jag kan säga om Mahmoud Abbas tal är att han åtminstone inte förnekade Förintelsen igen, säger Arsen Ostrovsky, vd för The International Legal Forum.

Det är 30 år sedan den palestinska myndigheten (PA) bildades i samband med Osloavtalen. Avsikten med avtalen var att skapa två stater för två folk (tvåstatslösningen) som kunde leva sida vid sida i fred. Men verkligheten har visat att PA inte vill ha en palestinsk stat – de vill ha hela området som kallades Palestina. För att uppnå det målet har PA i decennier missbrukat internationellt bistånd (inklusive svenskt bistånd) i deras propaganda- och i terrorkrig mot Israel.

Vad är Palestina?

Palestina är en geografisk beteckning för ett område längs Medelhavets östra strand. Det har aldrig funnits en palestinsk stat. Termen Palestina (arabiska: Filestin) användes först av den grekiske historikern Herodotus cirka femhundra år före vår tideräkning. Man antar att termen var kopplad till de människor som i Israels historia kallas filistéer, som försvann ungefär samtidigt. Efter att romarna slog ner den tredje judiska revolten mot ockupationen av Judéen döpte romarna om Judéen till Syrien, Palestina och Jerusalem till Aelia Capitolina som ett propagandadrag för att bryta den judiska kopplingen till landet och huvudstaden.

PA:s president Abbas missbrukade FN som en plattform för att attackera Israel.

Mahmoud Abbas är känd för att vara en inbiten antisemit och förintelseförnekare. För någon vecka sedan kritiserades han av EU för ännu ett förintelseförnekartal. EU kritiserade också PA/Abbas för att inte ha hållit val sedan Abbas valdes 2006. Därefter attackerade Abbas EU och sa: – Ni beter er som djur!

Under sitt tal i går vid öppnandet av FN:s generalförsamling attackerade Abbas Israel och försökte skriva om landets historia, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

MIFF:s utdrag från Abbas attack mot Israel

– Den israeliska rasistiska högerregeringen fortsätter sina attacker mot vårt folk, och med sin armé och sina rasistiska terroristbosättare fortsätter den att hota och döda vårt folk, förstöra hem, fastigheter, stjäla våra pengar, resurser och kvarhålla kroppar av martyrer (dvs. kroppar av palestinska terrorister som har dött när de utförde terroristattacker mot israeler).

Abbas tillade: – Det palestinska folket kommer att stanna kvar i sitt land, som de har gjort i tusentals år. De kommer inte att lämna sitt land. Om någon måste lämna landet måste det vara ockupationsmakten och kolonialisterna.

Abbas fördömde USA och Storbritannien för Balfour-deklarationen (1917) och uppmanade FN att kriminalisera nakba-förnekelse.

Arsen Ostrovsky, VD för The International Legal Forum, kommenterade Abbas attacktal: – Mahmoud Abbas FN-tal var ytterligare en uppflammande uppvisning av förkastlig antisemitism, vansinniga lögner och terrorhyllningar som understryker hans totala irrelevans. Det enda positiva jag kan säga om hans tal är att han åtminstone inte förnekade Förintelsen igen.

 

 

 

David May, senioranalytiker vid Foundation for Defense of Democracies, uttalade att: – Abbas påstod att Al-Buraq-platsen vid Klagomuren i Jerusalem är exklusivt för muslimsk bön, men det var Israel som skapade platsen efter Sexdagarskriget 1967.

– Abbas sprider rädsla med sitt påstående att Al-Aqsa är i fara på grund av israelisk utgrävning. Påståendet har bevisats vara falskt, men Abbas hetsar upp muslimerna med sina lögner. Abbas hävdar också att palestinierna har funnits i tusentals år. UNESCO har med sin senaste resolution som erkänner en plats i Jeriko som palestinsk, gett den palestinska propagandan den blå stämpeln.

Jeriko är känd som den första staden som Israels folk gick in i efter att ha korsat Jordanfloden, men dess historia går tillbaka tusentals år.

 

 

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem