Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nu passerar vi snart 16 000 medlemmar

MIFF:s medlemsantal har ökat sedan starten 1978.
MIFF:s medlemsantal har passerat 14 000 i Norge och passerar snart 500 i Sverige.

Lägger man till MIFF-medlemmarna i Danmark (1246), Sverige (476) och Island (82) närmar sig MIFF i Norden snart 16 000 medlemmar.

Här är tio goda skäl till varför du också blir medlem i MIFF!

1. MIFF har ett bra och viktigt syfte

“Genom saklig och allsidig information om Israel, det judiska folket och Mellanöstern försöker MIFF skapa en djupare och större sympati för Israel och det judiska folket.”

Detta har varit MIFF:s huvudsyfte sedan starten 1978.

I stället för förståelse och sympati möter Israel och det judiska folket mycket missuppfattningar, okunnighet och hat. MIFF:s viktigaste strategi är att förmedla israelernas åsikter till den svenska Mellanösterndebatten.

Det finns mycket att kritisera kring svensk medias bevakning av Israel och konflikten med dess grannar och MIFF genomför regelbundna faktakontroller av artiklar och reportage.

2. MIFF stöder det judiska folkets rätt till ett nationellt hemland i Israel

Den moderna staten Israel är här för att stanna, men tyvärr har många av dess grannar, och även starka krafter i Sverige, inte accepterat det. En stor del av det svenska folket är negativa till Israel som judisk stat, även om det också finns ett starkt stöd för Israel.  

MIFF tar avstånd från organisationer som inte vill erkänna staten Israel och vi anser att konflikten mellan Israel och landets grannar bör lösas genom direkta förhandlingar mellan parterna. MIFF stödjer en lösning på flyktingproblemen som inte innebär ett hot mot Israels existens som judisk stat. De allra flesta svenskar är okunniga eller felinformerade när det kommer till judiska och palestinska flyktingar

Efter flera hundra år som minoritet i Europa och arabländerna behandlas judarna fortfarande som utlänningar. Det säger allt om behovet av en judisk stat. MIFF:s medlemmar är stolta över att kunna stödja en stat som också på många sätt har gett stora fördelar till sin arabiska befolkning

På hemsidan miff.se/tidslinje kan du läsa om det judiska folkets över 4 000 års historia och dess riken. Det är ett av alla skälen till varför MIFF:s medlemmar stödjer Israel.

3. MIFF har tagit jobbet som Israels försvarsadvokat

Alla som följer svensk media vet att Israel ständigt utsätts för intensiv kritik. Anklagelserna kan vara helt vilda. Rena falska nyheter kan till exempel finnas kvar på SVT nyhetssida i åratal. Om ingen gör sig besväret att presentera Israels bästa svar, kommer ingen att kunna avgöra om kritiken är rättvis eller orättvis. I rättsfall har alla åtalade en försvarsadvokat. Israel har också rätt till det och MIFF har tagit det jobbet. Men utan våra medlemmar kan vi inte göra det. 

Beställ boken Den falska bilden av Israel – MIFF:s Faktakontroll av media och skolböcker – genom att maila info@miff.se

Du kan också för bara 99 kronor köpa boken Israels nio rättigheter genom att maila oss.

4. MIFF samlar alla Israels vänner i Sverige

MIFF är en medlemsorganisation med cirka 14 000 medlemmar i Norden. Israelvänner med helt olika tro och övertygelse deltar på lika villkor i organisationen. MIFF är politiskt obunden. Alla individer som stöder vårt syfte och vår stiftelse kan vara medlemmar.

MIFF har cirka 25 lokalföreningar i Norge och hoppas snart kunna starta lokalföreningar även i Sverige. Särskilt när vår nyanställda kommunikationschef Ulf Cahn börjar sitt arbete 1 september, kommer kontakten med medlemmarna intensifieras. Vi bjuder regelbundet in till föreläsningar och sociala sammankomster. Många får information dagligen på hemsidan miff.se och MIFF:s Facebooksida.

5. MIFF ger Israel-vänner kunskap

Webbplatsen Miff.no är Europas största online-resurs för kunskap om Israel och har producerat faktamaterial under decennier. Miff.se har bara de senaste tre åren publicerat cirka 1000 artiklar och temasidor. Titta gärna på var och en av fokusområdena under rubrikerna ”Nyheter” och ”Israel”. Och glöm inte sökfunktionen i övre högra hörnet. Här kan du lätt få fram allt om ”Tempelberget” till ”Tvåstatslösningen”.

6. MIFF sprider information brett

MIFF:s information når inte bara människor som redan stöder Israel. Vi använder mycket av våra resurser för att nå så långt som möjligt bland det svenska folket. Hemsidan och Facebook har nämnts. Dessutom gör vi veckovisa radiokommentarer på norska och är aktiva på Twitter och YouTube och en mängd andra sociala medier.

Från 2010 till 2020 distribuerade MIFF en 24-sidig specialtidning med Israels bästa argument till alla hushåll i Norge (som inte har valt bort reklam). MIFF lägger också stora resurser på marknadsföring på nätet (Facebook och Google) och annonskampanjer i tidningar.

7. MIFF arbetar ekonomiskt effektivt

MIFF har endast tre heltidsanställda i Norge och en anställd i Danmark. Vi har inga utgifter för kontorslokaler. Allt arbete i direktionen och lokalt sker ideellt. MIFF kan därför använda avgifter och gåvor (som står för cirka 90 procent av våra intäkter) på ett effektivt sätt för att sprida information om Israel.

8. MIFF deltar aktivt i debatten

MIFF deltar aktivt i den svenska Mellanösterndebatten. Vi har ofta kontakt med politiker och journalister och deltar alltid i föreläsningar, debatter och intervjuer när så önskas. På miff.se har vi en egen ämnessida för kritik och analys av svensk mediebevakning.

9. MIFF arbetar för ökad försäljning av israeliska varor

Från 2002 till 2017 drev MIFF Norges största Israel-relaterade webbutik. Detta torg är nu stängt, men vi fortsätter att främja handeln med Israel genom att bekämpa alla bojkottåtgärder.

10. MIFF har en riktad ungdomsverksamhet

MIFF arrangerar ett årligt ungdomsseminarium och en årlig ungdomsresa till Israel. Här ger vi en ny generation av begåvade och entusiastiska Israelvänner de bästa argumenten som de kan sprida vidare i sina politiska ungdomspartier, i sociala medier och på andra arenor.

Du hittar dussintals andra bra anledningar att gå med i MIFF i våra årsrapporter.

• Inget av detta skulle vara möjligt utan MIFF:s medlemmar och donatorer.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem